24 DE FEBRER

DIUMENGE, 24 de febrer de 2013.
+Josep Maria Soler, abad de Montserrat, rep la Flama de la Llengua Catalana, a l'atri de la basílica
El president de l'AEC, Josep Tapias, entrega la Flama a +Josep Maria Soler, Abad de Montserrat

"Us volem agrair que hagueu volgut sortir a rebre aquesta Flama que varem encendre davant la tomba de Pompeu Fabra. Us la lliurem per a procedir a la 44ª Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, que guardeu al Monestir com a símbol de la nostra Llengua".
 Un mantell blanc reb la Flama de la Llengua a Montserrat
MONTSERRAT ES VA VESTIR DE BLANC PER A REBRE
LA FLAMA DE LA LLENGUA CATALANA

24 de febrer de 2013

Montserrat es va vestir de blanc de neu, per a rebre la comitiva que el passat dia 3 de febrer va encendre la Flama de la Llengua Catalana davant de la tomba de Pompeu Fabra..
Una estelada als peus del Gorro Frigi va vestir de gala una Renovació la, 44ª ,que la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya va confiar a l'Agrupació Excursionista “Catalunya” que després de tres setmanes d'actes arribava a Montserrat acompanyada, no només de socis de l'Agrupa sinó també de catalans arribats d'entitats de tot tipus que, amb la seva presència, van voler mostrar la seva defensa de la nostra llengua.
El País Valencià i la Franja de Ponent van ser també protagonistes no només com espectadors sinó intervenint en l'acte cultural que va posar punt i final a la jornada, en una sala repleta d'incondicionals de la llengua i dels Països Catalans.
La torxa portada pel president de l'AEC, amb l'experiència de Jordi Mir, ànima de les 44 renovacions, va ser lliurada per Josep Tapias al Pare Abat + Josep Maria Soler, que va sortir a rebre-la a l'atri de la Basílica.
El recorregut de la torxa pel passadís central del Monestir, camí de l'altar, es va realitzar amb bancs i passadissos plens, de dones i homes expectants i emocionats.
Un ciri encès pel president de la l'AEC, amb la torxa de La Flama, va presidir l'acte religiós que es va cloure amb un emotiu Virolai, cantat per l'escolania i els centenars d'assistents a la missa

Posteriorment l'atenció es va centrar en la materialització de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana que des d'ara farà llum l'atri de la Basílica, en una llàntia, fins que, l'any vinent, que les entitats excursionistes de Reus, compleixin amb la renovació anual.

Parlaments del president de l'AEC, del coordinador de la Flama, Miquel Casas, del president en funcions de la FEEC Lluís Mas i Pi, i del pare Abat, van significar el punt i final a la Renovació, que va donar pas a l'acte cultural que, va posar el colofó ​​en una de les sales del Monestir
El president de l'AEC va obrir el torn de parlaments recordant la importància de l'acte i assenyalant que a més, per l'Agrupació, “té un afegit especial ja que estem celebrant el centenari de la nostra Entitat”.
Jordi Bilbeny, investigador i membre de l'Institut Nova Història, va oferir una aplaudida conferència sota el títol "El segrest de la Llengua i la literatura al segle XVI".
Guillem Palomo, president del Centre Excursionista de Castelló, i Artur Quintana (Iniciativa Cultural de la Franja) van donar pas amb els seus parlaments a la intervenció de Maria Àngels Blasco,
Directora dels Serveis Territorials de Cultural a la Catalunya
, que va animar a tots els presents a seguir “treballant sense pausa per la llengua i pel país, sense defallir”.La Coral Madrigalistes de Catalunya es va encarregar de rematar un acte que es va tancar amb el Cant de la Senyera i els Segadors, amb tot l'auditori dempeus

 L'estelada als peus del Gorro Frigi.

La Flama a la plaça del Monestir


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada